Rotterdam

Roosendaal

In samenwerking met verschillende andere lokale instanties presenteerde het CultuurCompaan in 2019 voor de tweede keer de Nationale Jongerenherdenking in Roosendaal. Zei werkten intensief samen met het Dansatelier en De Kring Roosendaal. Het evenement werd vormgegeven door een werkgroep die besond uit jonge Roosendalers afkomstig uit de Jongerenraad Roosendaal, Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal en Stichting JONG! Theater.

 

Het hoofdprogramma vindt plaats in de Grote Zaal van De Kring Roosendaal. Dit jaar zal televisiepresentatrice Gwen van Poorten het publiek meenemen door het avondprogramma. Om te beginnen wordt iedereen uitgenodigd de mobiele telefoon in de hand te nemen en een speciale website te openen. Een zogenaamde Smartphone Orchestra luidt de twee minuten stilte in die wordt aangekondigd op alle telefoonschermen. Na de stilte wordt het programma hervat met een dansoptreden van het Dansatelier Roosendaal. Een verhalende dansvoorstelling over het vroeger en het nu; gemaakt en uitgevoerd door lokale danstalenten. Afsluitend wordt iedereen naar het Tongerloplein geleid waar de mannen van HIP de avond op gepaste wijze zullen besluiten.

Na afloop van het hoofdprogramma worden alle bezoekers uitgenodigd om af te reizen naar Station Roosendaal. Alwaar theatercollectief ‘Vrouwen van Wanten’ samen met verschillende Roosendaalse jongeren de locatievoorstelling ‘Perron 1’ zullen presenteren. In tegenstelling tot het programma in en om het theater; wordt voor deze voorstelling een toegang geheven. Voor wie liever op het Tongerloplein blijft, zorgen de mannen van H!P voor een passende muzikale afsluiter.

Nationale Jongerenherdenking in Roosendaal
Jongerenherdenkingen in andere steden

Rotterdam – nieuwe Luxor Theater