Jongerenredactie

Een Nationale Jongerenherdenking is niet alleen vóór jongeren, maar ook dóór jongeren. De jongerenredactie Rotterdam bestaat uit zo’n 15 leden en komt meerdere keren per maand bij elkaar om na te denken over de invulling van de Nationale Jongerenherdenking in het nieuwe Luxor Theater. Ook bekijkt de Jongerenredactie samen de inzendingen voor de randprogrammering in het Luxor, om zo een passende selectie van performances te maken.

Jongeren redactie

Met plezier en trots stellen wij alvast vijf leden van onze meerkoppige jongerenredactie aan u voor!

Drussilla Mputu-Mola
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding/School/Studie: Artiestopleiding MBO, PACT Theater Amsterdam
Jongerenredactie: Om mijzelf meer te ontwikkelen, ook op het gebied van spelen.

Drussilla

Floris Pilgram
Leeftijd: 16 jaar
Opleiding/School/Studie: Coornhert Gouda
Jongerenredactie: Ik vind het interessant om mensen te leren kennen, en ervaring op te doen.

Floris

Anne Pennock
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding/School/Studie: Pedagogiek, Haagse Hogeschool
Jongerenredactie: Ik wil graag bijdragen aan een mooie jongerenherdenking, door onder andere teksten te schrijven en te delen.

Anne

Joost Roskam
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding/School/Studie: MBO Theaterschool, Rotterdam
Jongerenredactie: Ik zit bij de jongerenredactie omdat ik het belangrijk vind dat er vandaag de dag samen wordt herdacht. Ik wil samen met mijn leeftijdsgenoten stil blijven staan bij wat er in de wereld is gebeurd, en nog steeds bezig is: Vechten voor vrijheid, en dat die vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Joost

Jonathan Brito
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding/School/Studie: MBO Theaterschool, Rotterdam
Jongerenredactie: Ik vind het belangrijk dat jongeren een kans krijgen te spreken in plaats van stil te staan bij de diverse levens, laten we het maken en creëren. Dan geven we de dood kleur en dan kan iedereen wat rust nemen en wat beleven. Ik geloof dat onze stad meer is dan de geschiedenis, Ik geloof dat onze stad elke dag een nieuw leven heeft en daarom wil ik het delen met de mensen zodat we samen kunnen spelen en opnieuw kunnen leven. De verhalen over de geschiedenis zijn gehoord laten we het leven in de woorden brengen en onze jongeren een mooie toekomst brengen.

Jonathan